25 Mart 2025 14:25

Yaşam savunucuları: Kanun tanımaz SİNPAŞ, tüm kurumların gözü önünde çalışmaya devam ediyor

Marmaris Kent Politikaları Derneği SİNPAŞ’ın mahkeme kararlarına rağmen faaliyetini sürdürdüğünü belirterek; “Kanun tanımaz SİNPAŞ Marmaris'i yok edecek kirletecek” dedi.

Yaşam savunucuları: Kanun tanımaz SİNPAŞ, tüm kurumların gözü önünde çalışmaya devam ediyor

Fotoğraf: Abidin Çınar/Evrensel

Muğla – SİNPAŞ tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde “milli park” içerisinde devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin ilçe merkezinde açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada “Mikro ölçekte SİNPAŞ tarafından gerçekleştirilen kanun ve mevzuat tanımamazlık, Marmaris'i yok edecek, yozlaştıracak ve kirletecek” diyerek  tepki gösterildi.

Kent Politikaları Derneği adına açıklamayı Gülşah Deniz yaptı. Güşah Deniz,  Halktan topladıkları 6.200 imzanın sorumluluğunu taşıyarak 52 gün boyunca yasaların uygulanmasını talep ederek Kaymakamlık önü nöbetlerini sürdüklerini aktararak,  “Ülkemizde son yaşanan olaylar sebebiyle demokrasi ve adalet mücadelesinde bizlere yeni ödevler yükledi. Mikro ölçekte Sinpaş tarafından gerçekleştirilen kanun ve mevzuat tanımamazlık, Marmaris halkını hiçe sayması nasıl Marmaris'i yok edecek, yozlaştıracak ve kirletecek ise bugün yaşadığımız demokrasi ve adalet anlayışı da ülkemiz insanını daha da yoksullaştıracak; cumhuriyetin kazanımlarını yok edecektir” dedi.

“35 kitle örgütü Marmaris için birleştik, mücadele büyüdü”

Deniz,”Kentimize, ülkemize ve kanuni haklarımıza sahip çıkmak için Kaymakamlık önü nöbetimizi bugünden itibaren alanlardaki demokrasi, hukuk ve onur mücadelesine katıyoruz ifadelerini kullandı.

Kent Politikaları Derneği olarak tüzüğün bağlayıcılığında halk ile birlikte ülkenin ve gelecekleri için alanlarda olacaklarını belirten Deniz, “35 STK ile Marmaris için birleştiğimizi, mücadelenin büyüdüğünü ilan ederiz” diye konuştu.

Gülşah Deniz Kılıç, son olarak mühürlü ve ruhsatsız olan inşaatın boşaltılıp durdurulmasını ve şirketin işgal ettiği milli park alanının boşaltılması talebinde bulundu. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dersler iptal, herkes dışarı

Dersler iptal, herkes dışarı

Gençler geri adım atmıyor. Yargı darbesine karşı halk hareketinin en etkin ve sürükleyici güçlerinden olan üniversite öğrencileri, geçen hafta sonu aldıkları boykot kararını dün uygulamaya başladı. Ülkenin belli başlı tüm üniversitelerinde yüksek katılımlı boykotlar gerçekleştirildi. Öğrenciler sadece derse girmemekle kalmadı, kampüslerde eylem için bir araya geldi. Talepler şunlar:

Üniversiteleri iktidarın siyasal ajandasına alet eden karar ve uygulamalar derhal son bulsun.

İstanbul Üniversitesi yönetiminin “diploma iptali” kararı geri çekilsin.

İBB Başkanı İmamoğlu ve hukuksuzca gözaltına alınan herkes serbest bırakılsın.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı: "Kaçma şüphesi"

Evrensel'i Takip Et